Pantone az év színe 2022

A Pantone bejelentette a 2022-es év színét, amely egy lilás árnyalat lett: a Very Peri.

Pantone az év színe 2022 Very Peri

A cég rendhagyó módon egy új színt választott az év színének, ezidáig ugyanis mindig a meglévő palettáról válogattak. „Fontos volt számunkra, hogy egy új színnel álljunk elő, mert most egy nagyon új látásmódot alakítottunk ki a világról – fogalmazott Leatrice Eiseman, a Pantone Color Institute ügyvezető igazgatója. Az új szín választása tükrözi a globális innovációt és átalakulást.

Ez a lilás árnyalat testesíti meg a bátor kíváncsiságot, amely a kék állandó nyugalmát ötvözi a piros energiájával egy szebb jövőt szimbolizálva. Ennek az új, ibolyával átitatott kék árnyalatnak a komplexitása rávilágít az előttünk álló kiterjedt lehetőségekre.

Pszichológiai hatását tekintve ösztönzi a kreativitást. Gondtalan magabiztosságot, merész kíváncsiságot testesít meg, amely élteti kreatív szellemünket. Segít elfogadni a megváltozott lehetőségeket, és új látásmódot nyit a világra, új megvilágításba helyezi a jövőt. Vidám, örömteli hozzáállást és dinamizmust sugall, amely bátor kreativitásra és fantáziadús kifejezésmódra ösztönöz.

Very Peri a pillanat globális korszellemének és az általunk átélt átalakulásnak a szimbóluma. Ahogy kilépünk az elszigeteltség intenzív időszakából, fogalmaink és normáink változnak, és fizikai és digitális életünk új módokon születik újjá.

Very Peri tükrözi a globális kultúránkban zajló eseményeket, kifejezve azt, hogy az emberek mire keresnek választ az adott színben.

A 2021-es év színéről itt olvashattok.

Forrás: Pantone