Neobarokk stílus

A neobarokk stílusban a minimál egyszerű elemei jelennek meg a barokk túlzásaival, modern összhatást eredményezve. A csillogás, a pompa, az aprólékos díszítés alapelemei. Ez a stílus, ahogy a neve is jelzi, a barokk korszak íves vonalvezetésű, díszes bútorait, kiegészítőit új köntösben vonultatja fel színek és anyagok tekintetében egyaránt.
A színei általában hidegek: fekete, fehér, ezüst, lila, de ezek ellensúlyozására a meleg színek közül sok aranyat és ekrüt használ. Anyagok tekintetében a mintás kárpitok, tapéták, függönyök, bőr, bársony, selyem, toll, szőrme, strassz a jellemző, de sikkes a fröccsöntött műanyag is. A letisztult vonalvezetéshez gazdagon díszített anyagok társulnak, vagy éppen fordítva, a díszes bútorok egyszínű kárpitozással jelennek meg. A hatalmas virágminták szinte kötelező elemei a neobarokk stílusnak, melyek megjelenhetnek a falon is. A matt-fényes felületek kombinálása szintén jellemző.
Kiegészítő elemei a faragott arany képkeretek, gyertyatartók szintén modern vonulatban, az üveggyöngy lámpák, hatalmas kristálycsillárok. Nőies stílus, mely nem igényel nagy teret, kisebb szobákban is könnyen megvalósítható a stílusjegyek alkalmazásával.

Neobarokk stílus 1

Neobarokk stílus 3

Neobarokk stílus 2

Kapcsolat