Modern stílus

Ez a legközkedveltebb lakberendezési stílus. Legfőbb jellemzője az egyszerűség és a funkcionalitás. A modern lakberendezés népszerűsége többek között annak köszönhető, hogy kis alapterületen is ideális.

A modern lakberendezés lényege, hogy a megvilágítás, a tér, a forma, a funkció valamint a színek és a textúrák megfelelő kombinációját állítjuk össze. Rend és precizitás jellemzi kevés bútorral és dísztárggyal, melyek elhelyezésére nincs szigorú szabály. Szögletes, éles vonalak és kerek, íves formák egyensúlya jellemezi a stílust. A terek átgondoltak: mindennek megvan a helye. A fehér vagy semleges színű fal remek hátteret nyújt az áramvonalas, letisztult bútoroknak. A tágas, egybenyitott terek, átgondolt megoldások praktikus, kényelmes otthon létrehozását teszik lehetővé.

A falak, a munkalap, a padló- és bútorfelületek hangsúlyosak. Anyaghasználatára a fém, fa, üveg és műanyag a jellemző. A konyhafrontok vízszintes erezetű famintával, marás nélkül, hosszú fogantyúkkal készülnek. Jellemző még a fa és fényes kombinálása, az alumínium keretes savmart üveg, valamint a beépített konyhagépek, íves konyhaszigetek. A fehér, pasztell vagy szürkeárnyalatos falak semleges háttérszínt biztosítanak az áramvonalas bútoroknak.

A kárpitok, tapéták és a földig érő sötétítőfüggönyök dekoratívak, a mintás is megengedett. A díszpárna, takaró anyaga, vagy mintája a hangsúlyos. A padlóra nagyméretű négyzetes lap kerül minimális illesztéssel. Szőnyegpadló, mintás szőnyeg megengedett. Színhasználatára a barna- és szürkeárnyalatok a jellemzőek, foltokban megjelennek az élénkebb színek. Világítástechnikájára a beépített meleg fények jellemzőek. A minimálnál barátságosabb, melegebb hangulatot teremt ez a stílus. Kényelem és otthonosság a fő szempontok. Ez a lakberendezési stílus kitűnően vegyíthető különféle más irányzatokkal.

Modern lakberendezés 2

Modern lakberendezés 3

Modern lakberendezés 1

Kapcsolat