Otthonfrissítés az év elején

6 tipp – Hogyan újítsd meg az otthonod az év elején?

Az ünnepek elmúltával kopárnak tűnhet a lakás az ünnepi dekoráció nélkül. Az alábbiakban összeszedtem néhány tippet, hogyan hidalhatjuk át ezt és tehetjük néhány apró változtatással izgalmassá az egyes helyiségeket.

1. Előtér – tükör

Az előszoba Januárban a többi évszakhoz képest sötétebb, barátságtalanabb helyiség főleg a napfény hiánya miatt, de a halmozódó kabátok látványa sem túl vidám. Egy új tükör elhelyezésével új életet kaphat a helyiség, fényvisszaverő hatása révén nagyobbnak is tűnik és több fényt szór szét.

2. Nappali – függöny

A függönycsere az egész helyiséget átalakítja különösen akkor, ha földi érő megoldást választunk, és ha a függönnyel harmonizáló díszpárnák is kerülnek a kanapéra. Színben passzoló kiegészítőkkel, gyertyatartókkal még hangulatosabbá tehetjük a helyiséget.

3. Konyha – növények

A konyha az egyik helyiség a lakásban, melynek a legköltségesebb a felújítása. Néhány élő növény elhelyezésével remekül feldobhatjuk a helyiséget. Rengeteg olyan fajta kapható, melyek kevés természetes fénnyel is megelégednek, viszont nyert ügyünk van, ha a konyhánknak van ablaka. Nemcsak üdévé teszik a konyhát, hanem a levegőt is tisztítják.

4. Étkező – tányéralátét

Az étkezéseket is nagyon fel tudjuk dobni néhány kiegészítővel, például új alátétek vásárlásával. A manapság divatos letisztult koncepció az asztalterítő helyett a tányéralátétek használata, melyekből nagyon sokféle stílusút és alapanyagút választhatunk. A természetes alapanyagok és az organikus formák nagyon népszerűek.

5. Hálószoba – ágytakaró

A hálószoba legdominánsabb felülete az ágy, amit egy új ágytakaróval teljesen megújíthatunk. Válasszunk fényűző anyagot, selyemfényű szatént vagy luxus pamutot, ezt egészítsük ki néhány hozzáillő párnával és máris megújult a szoba.

6. Fürdő – színes kiegészítők

A konyha mellett a fürdőszoba az a helyiség, melynek szintén nagyon költséges a felújítása. Néhány merész kiegészítővel, szőnyeggel, törölközővel nagy változást érhetünk el, a fürdő szinte újnak tűnik néhány új szappantartóval, szőnyeggel, fogkefetartóval. Az élő virág itt is üde hangulatot varázsol, néhány gyertyával pedig meghittséget hozhatunk a térbe.

Képek forrása: Unsplash

A bejegyzés trackback címe: https://krisztinasoos.com/otthonfrissites-az-ev-elejen/trackback/

Posted in Trend