7 új trend a lakberendezésben

2022-es trendek

Összeszedtem néhány új trendet, ami 2022-ben nagyon népszerű. A szürke és bézs árnyalatoknak leáldozott, jönnek az élénk színek, vad minták és a zöldek minden mennyiségben. A fenntarthatóság és a Home Office 2022-ben is a figyelem központjában.

1. Biofil design

A biofília az ember és a természet kapcsolatára összpontosít: a fenntarthatóság, természetes anyagok és az esztétikum ötvözésével hozza el otthonunkba a mindig is vágyott természetközelséget. A stílus már tavaly is népszerű volt, de idén még erőteljesebb: fő elemei a zöld növények, melyek főleg élő növények formájában jelennek meg a térben, de a hatást fokozhatjuk növénymintákkal a falakon és a textileken. Természetes anyagból készült lámpákat, textileket használhatunk kiegészítőként. Zöld növényből sosem lehet elég sok, bátran halmozzuk és élvezzük az otthoni dzsungelünket.

2. A zöld ötven árnyalata

A zöld szín minden árnyalata nagyon népszerű 2022-ben, a halvány tört zöldektől az élénk buja árnyalatokig mind a falak színében, falfestésben és tapétában, mind a textilekben.

3. Feltűnő minták, élénk színek

A merész színek és minták nagyon népszerűek az idén. Visszajönnek a 60-as, 70-es évek retró mintái, színvilága megújult formában. Több terrakotta-, zsálya- és mustárszínt, valamint a század közepén használt bútorok védjegyeit fogjuk látni – szögletes lábak a szekrényeken és asztalokon, tíkfa tónusok és erősen texturált szövetek.

4. Klasszikus kiegészítők

Az elmúlt néhány évben történt rengeteg változás miatt nem meglepő, hogy egyre többen vágynak kényelemre, időtlenségre vagy akár egy kis nosztalgiára. Ez az év a minták keveréséről, a tradicionális bútorokról és az antik darabokról, vagyis a gyökereink tiszteletéről szól. Anyagok terén ismét sokkal több természetes anyag lesz népszerű, olyan dolgok, amelyek sokkal organikusabbak és kellemes tapintásúak.

5. Multifunkciós terek

Az elmúlt évek arra ösztönözték az embereket, hogy kreatívakká váljanak pl a Home office otthonukba való beillesztésével. Ez a multifunkciós terek irányába viszi a trendet, melynek során kisebb térben is kreatívan lehet többféle együtt működtethető funkciót kialakítani. Például: a nappali vagy a hálószoba egy részében a Home office-t kialakítani, ott, ahol a munkaidőben nyugodt munkakörnyezetet lehet létrehozni.

6. Íves formák

A ívelt világos tölgy bútorok friss és lágy könnyed flow érzést kölcsönöznek. A falakon és szekrényeken belüli ívelt sarkoktól a kanapék ívelt háttámláiig, az étkezőszékekig és az íves szekrényekig a szögletes vonalak ívessé formálódnak.

7. Időtlen stílus

A jó minőségű, tartós bútorok, lakberendezési cikkek iránti kereslet folyamatosan nő. Az egyszer használatos, eldobható vagy a silány minőség helyett a fenntarthatóságot is szem előtt tartva előtérbe kerülnek a kézműves és valóban tartós dolgok, melyek nemcsak szépek, és kellemesebb ilyenek között élni, de a bolygónak is jót tesz.

Képek forrása: Unsplash

A bejegyzés trackback címe: https://krisztinasoos.com/7-uj-trend-a-lakberendezesben/trackback/

Posted in Trend