A hónap színe: petrolkék

Petrolkék az étkezőben

December színének egy mély meleg kék színt választottam: a petrolkék.

Petrolkék az étkezőben
Az étkezőben is jól mutat

A kék a legnépszerűbb szín. Ha valakitől a kedvenc színe iránt érdeklődsz, nagy eséllyel kapod a kék választ. Ez nem véletlen, a kék egy joker szín az öltözködésben ugyanúgy, ahogy a lakberendezésben is.

Petrolkék a konyhában
Petrolkék a konyhában

Irodai környezetben előszeretettel alkalmazzák a hidegebb, szürkésebb árnyalatait, melyek a tér tágításán kívül elmélyült koncentrációt tesz lehetővé. Melegebb árnyalataiban, így a petrolkékben is némileg érvényesül ez a hatás, viszont ez a meleg tónus miatt tökéletesen alkalmas otthonunk közösségi tereinek dekorálására, akár nagy felületen is.

Petrolkék kanapé
Petrolkék kanapé

Kiegészíthetjük fehérrel és fával, amivel friss hatást érhetünk el. Dekorálhatjuk arannyal, ami által fenséges, pazar lesz az összhatás. Játszhatunk a különböző felületekkel: megjeleníthetjük a falon, különböző vastagságú és felületű a kárpitokon, bársonyon, selymen.

Petrolkék nappali részlet
A kanapét gyönyörűen kiemeli

A meleg tónusokkal, földszínekkel is harmonizál, de bátran lehet mellé okkersárgát, zöldet, rozsdabarnát, vöröset választani, a hatás nem marad el. A végeredmény pedig egy nagyon otthonos, kellemes hangulatú enteriőr lesz.