Retro stílus

A Retro az intenzív, vibráló színeivel, és feltűnő formavilágával egy vidám, élettel teli, játékosságot és humort idéző enteriőrt hoz létre.

Gyakoriak a rózsaszín, meggypiros, napsárga, mentazöld, szürke különböző árnyalatai, a fekete és a fehér, a barna és fehér kontrasztja. Előnyben részesíti a geometriai formákat, a nagyméretű mintákat a bútorokon, a falakon és a textileken egyaránt. Megjelennek a virágok, körök, a kockák és a hullámos minták. A gömbölyded, áramvonalas bútorok gyakran fényes felületűek. A tömörfa helyett inkább fényes felületű rétegelt lemezt használ. Kiegészítik a stílust az óriási, hosszan a térbe lógó műanyag lámpaburák. A konyhagépek, és elektronikus berendezések szintén a stílushoz igazodó formatervet kapnak, pl. hűtő, TV, rádió.

Szakít a természetességgel, a műanyagok és fémes felületek kapnak teret. Kárpitok közül a műbőrt használja szívesen a futurisztikus vonalvezetésű kanapékon, foteleken piros, fekete vagy barna színekben. Titka abban rejlik, hogy már néhány egyszerű, könnyen mozgatható retro kiegészítő használatával hűen tükrözhetjük a hangulatot, csak figyeljünk rá, hogy ne essünk túlzásba. Jól fűszerezhető vele a minimál, modern és a vintage stílus, valamint az egzotikus enteriőr a leopárd és zebra mintákkal.

Retro stílus 1

 

Retro stílus 2

 

Retro stílus 3
 
Kapcsolat