Öko lakberendezés

Belegondolt már abba, hogy a frissen festett falak, bútorok milyen anyagokat párologtatnak száradás közben? Amit mi aztán nap, mint nap belélegzünk, sőt abban is alszunk?

Manapság az élet számos területét „öko szemmel” nézzük. Figyelünk arra, mit eszünk, milyen összetételű kozmetikai termékeket használunk, szelektíven gyűjtjük a szemetet. Arra azonban kevesen gondolunk, hogy a lakberendezés során is használhatunk olyan anyagokat, amelyek védik a környezetünket és minket is.

Öko lakberendezés1

A ház már megépült szerkezetén természetesen nem tudunk változtatni, azt azonban eldönthetjük, hogy milyen festéket kenünk a falra, milyen bútorokat választunk, mivel felületkezeljük azokat.

Mivel mindig a természetes a harmonikus, a leginkább olyan környezetben érezzük jól magunkat, ami a legközelebb visz a természethez. Ez a különféle természetes anyagok használatát feltételezi, tömör fa, kő, stb. A mai fejlett technológia lehetővé teszi olyan mesterséges anyagok természetessel való helyettesítését, amire a múltban nem volt lehetőség. Ilyenek a különféle tapéták, 3D fali panelek, kárpitok, amikből már tudunk teljesen természetes gyártási technológiájút és alapanyagút választani. Az i-re a pontot a természetes alapanyagokból készült ragasztók, festékanyagok teszik fel, amelyeknek egyáltalán nincs káros anyag kibocsátásuk.

Öko lakberendezés2

A bolygó jövőjét is figyelembe vesszük, ha olyan bútorgyártók termékeit vásároljuk, amik fenntartható erdőgazdálkodásból származó faanyagot használnak fel. És ami ennél is fontosabb: az újrahasznosítás. Régi megunt, viseltes bútorainkat át tudjuk alakíttatni, felújíttatni, esetleg kifejezetten használt bútort vásárolunk felújítás céljára, amivel igazán egyedi enteriőrt tudunk kialakítani.

Öko lakberendezés3

Ha Önnek kiemelten fontos a saját és a tágabb környezetének, valamint önmaga és családja egészségének védelme, akkor válassza otthonába a természetet. Kérjen ajánlatot most öko lakberendezési tervezésre!

Kapcsolat