A hónap színe: sütőtök

Mostantól minden hónapban hozok Nektek egy színt, ami szerintem igazán jellemző az adott évszakra, kiemelten az éppen aktuális hónapra. Olyan évszakszínek jelennek majd meg minden hónapban, amit közvetlenül fel tudtok használni a lakberendezés során.

A színek kiválasztására a természet inspirál: gyümölcsök, zöldségek, termések színei. Hozok példákat az adott szín felhasználási lehetőségeire, hogy milyen típusú enteriőrökben, mekkora és milyen felületeken érdemes alkalmazni, milyen kiegészítő színekkel mutat jól.

Itt láthatjátok rögtön az első színt októberre, ami a sütőtök színe. 

A hónap színe: sütőtök

Ez egy vidám, meleg okker árnyalat, az évszakra jellemzően gazdag szín, közel áll a földszínekhez. Intenzitása miatt elég kis felületen is alkalmazni a lakberendezés során. A meleg gazdag színekkel harmonizál, remekül illik hozzá pl. a petrolkék, de nagyon jól kiegyensúlyozzák a termésszínek is. A szürke árnyalataival, sötétkékkel szintén remekül mutat, nagyon feldob egy neutrális palettával készült enteriőrt.

A hónap színe: sütőtök – nappali

Pszichológiailag a szín a narancshoz áll közel, ami egy energetizáló szín. Feltölt, inspirál, cselekvésre sarkall, ugyanakkor a földszín jellege miatt stabilitást, erőt is áraszt. Bátran használjátok nappaliban, dolgozószobában, étkezőben, konyhában, de gyerekszoba kiegészítő színeként is remekül funcionál. Lehet egy-egy fal színe, vagy egy semleges fal előtt álló feltűnő bútordarab, ami biztos, hogy vidámságot, melegséget, energiát hoz a térbe.

Különösen ősz típusok lakásába javaslom. 

A hónap színe: sütőtök – komód

A tervezés során gyakran használok természetből vett színkombinációkat, a kiegészítő színek meghatározásában bátran használjátok Ti is a természet színeit. Egy-egy évszak színei tökéletesen összeillenek, a természet a legjobb rendező, hiszen minden évszakban tökéletesen összeillő palettát kreál. Erről bővebben itt olvashattok.

Képek forrása: Little Green