5 őszi textiltrend

Összegyűjtöttem az idei ősz legtrendibb mintáit színek szerint az októberi Country Homes and Interiors-ban megjelent cikk alapján.

A mintás szöveteket bátran vegyíti egymással, a lényeg a színek és a minták egyensúlyában rejlik: nagyobb felületekre, pl. falakra, hosszú függönyökre monokróm stilizált mintát, kisebb felületekre pl. párnákra, rolókra színesebb, nagymintás szövetet választ. Az egészet pedig az azonos színvilág és alapanyag fogja össze.

Az összeállítás leginkább vidéki otthonokba illő kompozíciókat tartalmaz.

  1. Modern örökség

Letisztult vonalú sötét fa bútorokkal remekül mutatnak a gránátvörös és bézs levélmintás szövetek modern régiességet teremtve ezzel az enteriőrben. A csiszolt réz felületek a luxus érzetét keltik.

piros

  1. Botanikus téma

A fekete és a zöld hatásos kontrasztja adja a tér frissességét. A levélmintás tapétának köszönhetően a természetben érezzük magunkat. A tér légiességét növelhetjük pillangó- vagy szitakötőminta alkalmazásával.

zold

  1. Növényi sziluett

Az agyagszürke és sötétbarna árnyalatait a kénsárgával kombinálja. A szöveteken megjelenő ágak és növények ezekkel a színekkel modern vidékies hangulatot hoznak létre.

sarga

  1. Festői virágok

A szilva és a szeder vibráló árnyalatai impresszionista festmény hatását keltik a díszpárnákon. A franciás elengancia puha rózsaszínnel a falakon és sötétszürke kárpittal az ágyvégen lesz teljes.

lila

  1. Rusztikus elegancia

A négyzetes kék-fehér szövetek hűvös eleganciát kölcsönöznek az amúgy rusztikus térnek. A kék árnyalataiban pompázik a szőnyeg, a kanapé is. Ezt az eleganciát néhány őszi kiegészítő töri meg.

kek2

forrás: Country Homes & Interiors, 10/2016