Az év színe 2017-ben a lombzöld

Ahogy 17 éve minden évben, a Pantone az idén is megválasztotta a jövő év színét, ez pedig 2017-ben egy élénk szín lesz: a lombzöld. A friss zöldessárga árnyalat az új kezdetek szimbóluma: a tavasz első napjait idézi, amikor a természet zöldje újjáéled.

Leatrice Eiseman, a Pantone Color Institute ügyvezető igazgatója elmondta, hogy még soha nem választottak ennyire élénk színt az év színének. Ez a világ minden táján jenlévő színárnyalat a természettel való kapcsolatunkat erősíti, vibrálása által ösztönzi az önkifejezés iránti vágyunkat. Ez a megnyugtató, mégis magabiztos zöld önbizalmat és bátorságot ad ahhoz, hogy a saját szabályaink szerint éljünk. Javítja önbecsülést, felszabadít, és növeli a tudatosságot az ember környezetében.

Pantone az ev szine lombzold

Ahogy a divat és a design területeit is áthatja, a lakberendezésre is hatással lesz ez a szín 2017-ben.

A nyitott terek, padlótól mennyezetig érő ablakok a természet zöldjét a tér részévé teszik, mintegy hátteret kínálva a berendezésnek. A lombzöldre festett fal önmagában megteremti ezt az illúziót, de egy-egy bútordarabon, illetve kiegészítőkön megjelenítve is hatásos. A vibráló árnyalat ellenére ez a szín egy univerzális alapot nyújt a színek sokaságának, ahogy maga a természet is teszi tavasszal. Egy virágos rét színeit szemlélve nem kezdjük kritizálni a tarka virágszíneket, hogy ezek nem passzolnak a zöldhöz. Tehát bátran használjuk a tavaszi színpaletta színeit a lombzölddel.

Lombzold falak es butorok

Forrás: pantone.com, fotó: Alec Hemer