Trópusi hangulatban

Nagyvonalú minta- és színhasználat jellemző az alábbi képeken látható koloniál stílusú barbadosi házra, ami Kit Kemp tervezőnő alkotása. A cikket a januári Homes and Gardens-ben találtam, és olyan üdítően hatott rám ebben a forróságban, hogy már csak ezért is érdemes megnézni a képeket.

A tervezőnő nem mellesleg lenyűgöző tereket alkot, érdemes utánanézni. A ház minden részlete magával ragadó, egy-egy képen érdemes hosszasan elidőzni.
A korallszínű falak, terrakotta padló, kagyló és gyöngydíszítések a természetet idézik. A kárpitok sokszínűsége pedig a kertben található buja növényzetet csempészi be a lakásba. A tér a szín- és forma kavalkád ellenére tökéletes egyensúlyban van.

A nyitott teraszt élénk árnyalatok, szeszélyes motívumok, rusztikus felületek uralják, ezek pezsgést, életet visznek a térbe.
A mennyezeti lambéria árnyalata a tengert idézi.

tropusi2

Az előtérben egy fésűkagyló alakú falikar és egy élénk kárpittal bevont ülőke fogadja az érkezőket.
A lime zöld friss ellenpontja a nappaliban uralkodó pink árnyalatnak, ami a bútorok virágos kárpitján és a plafonon egyaránt megjelenik.

tropusi3

Külön figyelmet érdemelnek a helyiségben található állólámpák, függesztékek, valamint a tükörkeretes képek az étkező falán.

tropusi4

A robosztus dohányzóasztalok a tér légiességének ellenpólusai.

tropusi5

A fő hálószobában visszaköszön az üde zöld és fehér kombinációja. A magas ágytámla mintás zöld kárpitja megjelenik az ülőkén és díszpárnákon is.

tropusi6

A vendégháló kárpitozott ágyvége remekül harmonizál a festett fiókos szekrénykével és a szőnyeggel, utóbbi kettő hoz színt az enteriőrbe.

tropusi7

A madártollas lámpaernyő, a festett falikép, a kusza faágakból álló konzolasztal, és a szék formája és színvilága mind szemet gyönyörködtető kuriózum.

tropusi8

Az elegáns fürdő fala márvánnyal borított, a falon a szimmetriát kagylóval kirakott tükrök hozzák létre.

Forrás: Giles Kime: Tropical Tastes, Homes and Gardens, 01/2016, Fotók: Simon Brown