Irodai indusztriál/ipari iroda

Megrendelőm, egy belvárosi vállalat 180 négyzetméter területű felújítandó tárgyalóblokkjának megtervezésében kérte segítségem.

A feladat a különálló épületben egy modern tárgyalóblokk és ezekhez tartozó kiszolgáló helyiségek (konyha-társalgó, mosdók) kialakítása volt a cég tevékenységéhez kapcsolódó régi muzeális tárgyak integrálásával, mégpedig egységes stílusba foglalva.

A muzeális tárgyakhoz ipari jellegű stílust választottam, ennek mentén terveztem az egész blokkot.

irodai-industrial-5

Megrendelőm kérése volt, hogy a helyiségek mindegyikében a mosdót kivéve laminált parketta kerüljön. Az ipari jelleghez igazodva beton hatású laminált parkettát választottam. Ezzel harmóniában téglamintás 3D fali paneleket helyeztünk el a bejárattal szemközti falszakaszon. A szabadon maradt falszakaszokat muzeális plakátok és rajzok díszítik. Közvetlenül a bejárat mellett jobbra nyílik a férfi és a női mosdó.

irodai-industrial-6

A hosszú folyosóról nyílnak a tárgyalók. Ennek a falát régi fotók díszítik. A lámpatestek egységesen indusztriál jellegűek.

irodai-industrial-2

A tárgyalóblokkban egy fő tárgyaló, és 5 kisebb tárgyaló helyiség kapott helyet. A fő tárgyalóban előtétfalon helyezkedik el a videokonferenciás hívások eszközigényét kielégítő két TV, mellettük kétoldalt falikarokkal megvilágítva a régi muzeális tárgyak.

Az asztal közepén süllyesztett csatlakozó kiállások (audio-, video-, LAN, 230V) kerülnek beépítésre. A vezetékek az asztal lábában futnak az asztal lába alá beépített süllyesztett aljzatba.

Az asztal hordó alakú, így a tárgyaláson minden résztvevő jól látja egymást. Ennek ívére készült a plafonon az impozáns függesztett álmennyezet beépített spot és led világítással. A radiátorok az asztallal egyező színű borítást kaptak.

Programozható érintőképernyős vezérlést terveztünk ebbe a tárgyalóba, amivel szabályozhatóak lesznek az eszközök, a világítás és az árnyékolás.

irodai-industrial-4

A kisebb tárgyaló helyiségek a nagy mintájára készültek. A képen látható fehér krétafilccel írható tábla és minden helyiségben elhelyezésre kerülő muzeális tárgy, illetve plakátok a stílus sarkalatos elemei.

irodai-industrial-konyha

A konyhában is hangsúlyosak a muzeális tárgyak, a hátlapon lévő metrócsempe illeszti az ipari stílusba.

irodai-industrial-3

A férfi és a női mosdó egységesen metrócsempe burkolatot kapott. A padlóra rozsda hatású padlólap került.

irodai-industrial-1

A bejegyzés trackback címe: https://krisztinasoos.com/munkaim/irodai-indusztrialipari-iroda/trackback/