Elegáns sorházi lakás kalózos gyerekszobákkal

Megrendelőm épülő sorházi lakásának lakberendezési tervezésében kérte segítségem. Visszafogott színvilágú, elegáns lakás volt a cél, ami ugyanakkor elég tágas a gyerekei és a vendégserege számára is.

Az előszobába keskeny kabátakasztós és leülős részt terveztünk a bejárat két oldalára, ami az alul és felül elhelyezkedő kosaraknak köszönhetően rengeteg tárolási lehetőséget nyújt. Az U alakú konyha közvetlenül az előszobaszekrény folytatása. A konyha feletti álmennyezet a nappali felett körben a falak mentén folytatódik beépített spot és led világítással.

A konyhabútor magasfényű fehér és zebrano frontokkal készül, a felsőszekrények alsó sorában üveges betéttel. A hátlap üveglap és arany-bézs üvegmozaik. A padló famintás padlólap, ami a nappaliban folytatódik.

A konyhát a nappalitól elválasztó parapetfal másik oldalára beépített étkezőpad kerül. Ennek a folytatásába illeszkedik az előtétfalon lévő TV. Megrendelőm mindenképp szeretett volna egy bioetanol kandallót a nappaliba, ezt a TV alatti részbe terveztem. Szintén kérés volt egy apró dolgozósarok, ami a teraszajtó mellett kapott helyet.

A csigalépcső íves fala adta az ihletet egy íves polcrendszer kialakítására, ami mellett kuckósan helyezkedik el az L alakú kanapé. Az íves falra, valamint a TV mögé gyönyörű vinyl tapéta került.

Az emeleti fürdőben a viszonylag kis alapterület ellenére sikerült elhelyezni kádat és külön zuhanyzót, mosdót alsószekrényekkel és WC-t is.

elegans-sorhazi-12

Az épített zuhany az ablak és az ajtó közé került, fix üvegpanellel elválasztva a kádtól.

A mosdó félig beépíthető a hely szűkössége miatt. A tükör burkolatba épített.

elegans-sorhazi-08

A fő hálószoba olyan apró, hogy a gardróbszekrényen és a 150 cm széles ágyon kívül csak egy, az ágy végébe épített, éjjeliszekrénnyel kombinált radiátortakaró fért el. Az ablakra római rolót terveztünk, ami optimális a szoba tágasságának szempontjából.

elegans-sorhazi-06

A két fiú szobáját megrendelőm kérésére tengerész stílusúra terveztem. A nagyobb fiú szobája a csigalépcső mellett helyezkedik el, ahol az íves falszakaszra egy világítótornyot imitáló fehér-piros festést terveztem. A bútorok az Indiana bútorcsalád tagjai.

elegans-sorhazi-03

A csíkos függöny karnisa egy csónak lapátja. A radiátor takarása pedig egy kalózhajót modellező burkolat, a hajó testét az egyszerű burkolaton festéssel alakítjuk ki.

elegans-sorhazi-04

Az íróasztal fölé tűzhető prafaburkolat kerül.

elegans-sorhazi-07

A kisebb fiú szobájába Ikeás játéktároló polcokból épített „világítótorony” kerül. A fal stilizált, tengert utánzó festést kapott.

elegans-sorhazi-05

A radiátor takarója egy „tengerben úszó kalózhajó”, a másik fiú szobájában találhatóhoz hasonlóan készül. A karnis szintén egy csónaklapát.

A bejegyzés trackback címe: https://krisztinasoos.com/munkaim/elegans-sorhazi-lakas-kalozos-gyerekszobakkal/trackback/