A hónap színe: zsálya

Novemberben a hónap színének egy gyönyörű tompa zöld árnyalatot választottam: ez a zsálya. 

Zsályazöld hálószoba
Zsályazöld a hálószobában

Gazdag szín, stabil alap, amely végtelen nyugalmat áraszt. A zöld az egyik szín, ami szinte minden helyiségbe tökéletes: egyszerre energizál és megnyugtat. Ez az árnyalat pedig az élénk tónusokkal ellentétben nagyon kellemes a szemnek nagy felületen is, ahol csak megjelenik, békés, nyugodt hangulatot áraszt. Világos és sötét árnyalatait is bátran használjátok, falon és bútoron egyaránt jól mutat.

Zsályazöld konyhabútor

A tompa földszínekkel remekül harmonizál, választhatunk mellé neutrális színeket a kellemes, nyugodt otthon eléréséhez, de kiegészíthetjük sötét és merész színekkel is: sötétzölddel, kékkel, pirosakkal drámaibb, szintén kiegyensúlyozott lesz a hatás. A zsályazöld sokoldalúsága megkönnyíti a színválasztást: színek helyett textúrákban, felületekben is gondolkodhatunk egy-egy helyiség színtervének összeállításakor.

Zsálya lazac árnyalatokkal és sötétszürkével

Természetes anyagokkal mutat igazán jól: fa, természetes kő, rattan, len, agyag, terrakotta, szizál. Ezekkel az anyagokkal használva organikus hangulatot teremt. A festett fehér bútorokkal, arany kiegészítőkkel kifinomult lesz a tér. A zöld növények kötelező elemei a színnek, ezekkel kiegészítve életre kel a tér.

Természetes anyagokkal kombinálva

A közelmúltban igen nagy népszerűségre szert tett lakberendezési stílus, a Japandi egyik kedvenc árnyalata.

Képek forrása: Pinterest