Új építésű kislakás

A mindössze 30 négyzetméteres lakást egy fiatal férfinak terveztem, akinek annyi kérése volt, hogy az alapvető funkciók kialakításán kívül a fekete-arany-szürkészöld színvilág jelenjen meg a térben, és szeretne valahova a falra szárított zuzmót.

Az eredeti alaprajz fallal választotta el a konyhát és az előszobát, ami nagyon leszűkítette volna az egyébként sem túl nagy a helyiséget. Az új koncepció szerint az előbbi falat teljesen kivettem, helyére egy meghosszabbított munkapult került, amely egyben étkezőpultként is funkcionál (természetesen az alacsonyabb bárszékekkel). Az előszba falát úgy módosítottam, hogy a hűtő mögötti részre került egy ülőkés-akasztós beugró, a másik oldalra pedig egy tükrös akasztósszekrény szintén beugróba, ezzel további tárolóhelyet teremtve. A hálófülkében ugyan elfért egy két méteres gardróbszekrény, de tárolóhelyből sosem elég.

A konyha mérete ellenére sikerült minden szükséges gépet elhelyezni a mosogatógépet is beleértve. A TV körül futó zuzmófal adta magát, különösen, hogy a TV-t tartó panel mögé világítást terveztem. A hálófülke mérete miatt egyedi ágy kialakítása mellett döntöttünk, ágytámlának pedig falra szerelt textilbőr paneleket álmodtam meg.

 

A bejegyzés trackback címe: https://krisztinasoos.com/munkaim/uj-epitesu-kislakas/trackback/