Tetőtérben

 

A következő tervet egy pályázatra készítettem egy egyedülálló, luxust kedvelő fiatal számára.

A minimál stílusú tetőtéri lakás egyetlen térből áll (a fürdőszobát kivéve) egy elfüggönyözhető hálófülkével.

A falra az előszobai és a konyhai részre, valamint a TV mögé sötét színű ultravékony palaburkolat kerül.

A bejárat jobb oldalán beépített előszoba található a ferde falsík alatti részen ülőkés cipős-szekrénnyel kombinálva.

Az egysoros konyha alsó-és magas szekrényekből áll (kétoldalt hűtő és kihúzható kamraszekrény). A pala hátlapot így kizárólag a fali ferde elszívó és a dugaljak törik meg. A magas kamraszekrény választja el egymástól a nappalit és a konyhát. A pultvilágítást a ferde falsíkra erősített, profilba rejtett led szalag valósítja meg.

A tárolás is a nappaliban történik a beépített szekrényekben, illetve a ferde falsík alá épített ülőke korpuszában. Ez az ülőkés rész egészíti ki az L alakú kanapét, így a lakás sok vendég fogadására lesz alkalmas. Az ülőke két oldalán lévő beépített szekrények gardróbszekrényként funkcionálnak. A tetőablakokra fényzáró roló került. A ferde falsík növénymintás tapétát kapott.

A hálófülke függönnyel választható el a nappalitól. Alatta fiókos tárolók helyezkednek el. Az ágy másik oldalán a szoba hegyesszögében egy beépített lámpa helyezkedik el, bútorlapból, átvilágítható ultravékony palából élfényekkel (profilba épített ledszalag). Ezt a hangulatvilágítást egészíti ki a plafonba épített mennyezeti lámpa.

A fürdőszoba ablak felőli részén egy épített zuhanyzó kerül kialakításra. A bejárat melletti részen egy mosdóval egybeépített WC található. A fürdőszobai tárolás a mosdó és a WC feletti tükrös szekrényekben valósul meg.

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe: https://krisztinasoos.com/munkaim/tetoterben/trackback/