Kertvárosi romantika

Megrendelőim, egy kétgyerekes család, frissen elkészült kétszintes ikerházuk „utolsó simításaiban” kérte segítségem.

Az előszobában több megoldandó feladat is volt: a gázóra eltüntetése mellett rengeteg cipőnek kellett hely, igény volt egy zárt kabátakasztós szekrényre, ezen kívül pedig akasztókra, illetve leülős részre is.

eloszobafal

A tükrös magasszekrény rejti a gázórát, az alsó szekrények pedig lenyíló cipősszekrények.

eloszoba-ulokevel

A kabátakasztós rész az ajtó mögé került. Az ülőkés rész alatti és feletti polcokra kosarak kerültek, ami szintén rengeteg pakolási lehetőséget nyújt. A plafonra és a folyosó-lépcsőházi részbe egyedi készítésű kovácsoltvas lámpák kerültek, amiket egy lakberendező kolléganőm tervezett.

kertvarosi-romantika-7

Az étkezőbe fehér étkezőgarnitúrát terveztünk. A textilek (asztali futó, párnák, római roló szegélye és doboza) ugyanabból az anyagcsaládból kerültek ki, csíkos és virágos változatban.

kertvarosi-romantika-9

Az L alakú kanapé mögötti részen kérésre egy dolgozósarkot alakítottunk ki, itt is a fehér szín dominál. Az üvegajtóra szintén római roló került. A kanapé feletti falszakaszon családi vászonképek kaptak helyet. A dohányzóasztal szerepét egy régi láda tölti be.

kertvarosi-romantika-0

A nappali sarkába beépített könyves és cd-s polc került.

kertvarosi-romantika-6

A szülői hálóra egy igazán romantikus koncepcióban egyeztünk meg. Az ágy fölé a plafonra szerelt függönyök segítségével készült a baldachinos ágy. Az ágytakaró és az ablakon lévő dekorfüggöny ugyanabból a rózsás anyagból készült. Az újonnan készült öltözőasztalka alapja egy régi varrógépláb.

Az ágy melletti falon tolóajtós gardróbszekrény került kialakításra.

kertvarosi-romantika-2

 

kertvarosi-romantika-5

Az ággyal szemben a ferde falsík alatti részen egy szekrényekkel és könyvespolccal kombinált ülőkés tároló kapott helyet.

beepitett-szekreny-kisebb

A bejegyzés trackback címe: https://krisztinasoos.com/munkaim/kertvarosi-romantika/trackback/